
יקב סוסון ים הוקם בשנת 2000, ועבורו, איכות חומרי הגלם היתה הבסיס לאיכות היין עוד מההתחלה. לשם כך, נטע היקב כרם אורגני במושב בר גיורא שבהרי ירושלים, בגובה 700 מטר. הכרם, המעובד בשיטות אורגניות וצפיפות נטיעה גבוהה, מייצר ענבים קטנים במיוחד ומרוכזים בטעמים, ואידאליים ליצירת יין איכותי.
הזנים בכרם כוללים סירה, זינפנדל, מורבדר, גרנאש, שנין בלאן ופטיט סירה, ויוצרים את הבסיס ליינות היקב, הקרויים על שם יוצרים ואמנים, כגון: לנון, המינגווי, אנטואן דה סנט אקזיפרי ועוד.
העשייה ביקב נשענת על פילוסופיית "Independent Film-making" – יצירה עצמאית וכנה: כל ההחלטות מתקבלות מתוך נאמנות לאיכות, ללא פשרות וללא תכתיבים מסחריים, ויינן היקב ובעליו זאב דוניה, אינו "מעצב" את היין, אלא נותן לענבים להוביל. ההתערבות מתמקדת בבלנד ובשמירה על איזון עדין בין פרי, חבית, חמיצות ואלכוהול בתקופת התבגרות היין, וכך נוצרים יינות, הנאמנים לזהות המקומית ולזמן יצירתם – ביטוי אותנטי של הכרם ושל הרוח שמאחוריו.