
יקב יונה נוסד על ידי גל יונה, מהנדס מכונות לשעבר, שהתאהב בתרבות היין ולמד ייננות וכורמות בגרמניה. שם, התמחה גל ביקבים אורגניים, והביא את האהבה זו חזרה לישראל.
ב-2019 נטע גל שלושה כרמים בלב חורש טבעי, בסמוך למושב ציפורי שבגליל התחתון, והקים שם את היקב.
היקב מייצר יינות ים-תיכוניים באהבה גדולה לאדמה ולטעם המקומי. יינות היקב – מרסלאן, רוסאן ויונייה ועוד – מביאים לשולחן חוויה רעננה, מלאת אופי ולב, המשקפת את הטרואר הגלילי ואת השקט שממנו הם מגיעים.