יקב לוינסון הוקם בשנת 2007 על ידי עידו לוינסון ואביו אמנון. עידו הוא Master of Wine – אחת ההסמכות המקצועיות, הגבוהות והיוקרתיות ביותר בעולם היין, המוענקת בלונדון.
במהלך המסע האינטנסיבי אל התואר, הכולל סדרת מבחני טעימה וידע, ביקר עידו בכל אזורי היין החשובים בעולם, טעם אלפי יינות, והעמיק את ההבנה שלו, לא רק כיינן אלא גם כיוצר עם חזון. כך התעצב גם הסגנון הייחודי של יינות היקב. כיום, יקב לוינסון משלב בין חומר גלם מקומי, איכותי ושורשי, לבין השפעות עולמיות של טעמים, ריחות, אדמות, כרמים ואנשים שפגש עידו בנדודיו. צוות היקב כולל את עידו, אביו אמנון, והיינן איגור איוונוב. יחד, הם יוצרים יין מכרמי היקב, הפרוסים בעמק האלה, הרי יהודה, הגליל העליון וצפון רמת הגולן.
היקב מייצר את סדרת היינות ׳גראז' דה פאפא׳: רוזה מענבי קלדוק, לבן מענבי שרדונה, ואדום מסירה ופטיט סירה. לצד הסדרה הזו, מיוצר גם היין 'אשכולות שלמים', שהיה בשנת 2014 לראשון בישראל שנוצר כולו בטכניקה העתיקה של תסיסת אשכולות שלמים, שבה הענבים אינם מופרדים מהשזרות, אלא תוססים בשלמותם.

מוצר
מוצר
יקב
יקב
סוג יין
סוג יין
מוצר
מוצר
יקב
יקב
סוג יין
סוג יין
כלי נגישות
- Powered by

אני מאשר/ת כי אני מעל גיל 18