במדרונות המערביים של הר מירון, בגובה 840–890 מטר, נטע יוסף סיידא, נצר למשפחת חקלאים מתוניס, את כרמי יקב לוריא, המשתרעים על כ־250 דונם. יוסף, חקלאי־אומן, שגידל במשך שנים מטעי פירות ידועים באיכותם, האמין כי ייעוד הקרקע ימצא את ביטויו המלא בכרמי יין – וכך נולדה ההחלטה לנטוע כרמים.
ייחודו של הכרם מתבטא בשילוב נדיר של אדמות בזלת, גיר וטרה רוסה, קרקע מנוקזת היטב ואקלים קריר. לכך מצטרפות שיטות השקיה מתקדמות ודישון אורגני מייצור עצמי, היוצרים יחד תנאים מצוינים לגידול ענבים איכותיים, שזוכים לשבחים ופרסים מדי שנה. ההכרה באיכות זו הובילה להקמת היקב המשפחתי.
כיום מוביל את הדרך גידי סיידא, שגדל לצד הכרמים ולמד את אהבת האדמה מאביו. מיד לאחר שירותו הצבאי, פנה ללימודי ייננות, וכיום הוא אחראי על כל תהליך הייצור – מהבציר ועד שלבי ההתיישנות המתקדמים. תחת ניהולו מייצר היקב 12 יינות שונים, כולם מחלקות הכרם המשובחות ביותר.